T/Pe-kullen

T/Pe-kullen

Sommaren 2017
T/Pe-kullen

Vi på kennel Drömfångaren planerar inte bara för en kull, utan två kullar, under sommmaren 2017!

Det är våra fodervärdstikar Dhoma och Penny som ska bli mammor om allt går som planerat!

Penny har haft sin första kull 2016 - då hos kennel Mac Link`s.
Pennys mamma DKUCH SEUCH LTUCH FIUCH C.I.B JWW-08 Mac Link The Sound In Your Mind kommer just från Sussie och Ted på kennel Mac Link`s så Sussie fick äran att ta första kullen på henne - allt gick som en dans med både parning och valpning och Penny är stolt mor, tillsammans med pappa Love, till 5st valpar som snart fyller 1år.
(nedan ser ni bilder på Penny 4år gammal och några av hennes valpar, på de två sista bilderna är den tilltänkta hanen)

Vi hoppas såklart på lika fint resultat med hennes andra kull.
Penny är en speciell hund för oss på kenneln och hennes familj - hon är från min 
drömkull var planerad - min snälla vän Sussie på kennel Mac Link`s skulle låna ut den tiken som verkligen är min favorittik i deras kennel - "Pepsi".

Hon skulle få paras med vår hane "TinTin" så jag leasade Pepsi och eftersom hon är van att vara här hemma hos oss kom hon hit för parning när det var dags och hon bodde här hemma , efter några dagars uppvaktande av TinTin så var parningen ett faktum:

SEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher hade parat underbara C.I.B SEUCH FIUCH LTUCH DKUCH JWW-08 Mac Link`s The Sound In Your Mind!

Efter ett tag undrade vi om Pepsi verkligen var dräktig men det kunde vi konstatera att hon var men att det troligen inte skulle bli så många valpar för magen växte inte speciellt mycket. När det var dags för valpning så föddes det endast en 236gr stor valp den 13 augusti 2012. Men vilken valp sen!

Hennes namn blev såklart Drömfångarens Tindrande Penny för hela hon var som en liten, stor tindrande stjärna!

Alldeles ljuvlig från första dagen o eftersom hon var så efterlängtad blev hon såklart bortskämd - först genom att vara ensam valp hos mamma - hon åt såmycket att hon såg ut som en mini-flodhäst och vi trodde allvarligt att benen inte skulle räcka ned till marken den dagen hon skulle stå upp - snacka om att ha gräddfil till spenarna...

Sen hade hon ju inga lekkamrater så vi har en himla tur som har vår älskade lilla Lava här hemma - hon kommer ju inte få några egna valpar - men vilken lektant hon är!!
Hon och Penny lekte hela dagarna i ända och Lava var så försiktig med henne i början - Lava som aldrig kan behärska sig i andra situationer!

Vid 5 veckor fick hon börja gå runt i huset tillsammans med pappa TinTin oxå - TinTin som inte är så förtjust i att ha valparna för nära sig tyckte av någon anledning att Penny var ok - så länge hon inte försökte åka rutschkana över honom när han låg och sov...

Penny fick ju oxå redan som 4 veckor börja åka med på alla skogspromenader när de vuxna behövde gå längre - vi kunde ju inte lämna henne ensam hemma så lösningen blev en sjal knuten på magen där vi stoppade i henne och hon låg där och sov under promenaderna och fick självklart otrolig social träning på detta sätt.
Specialiteten var oxå när vi åkte bil ut till skog el dyl och jag åkte själv - då kröp hon fortare än kvickt upp och lade sig bakom nacken på mig och låg sedan där och hade utkik över allt som hände.

En MYCKET speciell hund som sagt - därför är vi mer än glada över att ha hittat en underbart hem till henne hos våra fodervärdar fam Lena Åslund - hon har fått en hund med mycket tryck, mod och framåtanda. Men hon har oxå begåvats med en stor portion följsamhet. Det har dock tagit sin tid för att vertyga henne om att jobba kan man göra utan att kontrollera omgivningen varannan minut;-)

Penny gillar både att spåra och träna lydnad - anlagsprovet i viltspår gick som en dans och vi hoppas på viltspårchampionat under året.
Tävlingsdebuten i rallylydnad är på gång under våren.


Hon MH-testades hösten 2013 med riktigt fina resultat där vi såg det modet hon nedärvt från pappa hos henne, ett riktigt bra MH med 1a på skott, och hon tyckte på det stora hela att MH var en riktigt skoj promenad!

Hanen.....
Vem som kommer bli pappa - ja nu är det äntligen bestämt - vackra, busige, snygge, trevlige C.I.B NORDUCH DK V-10 SE V-11 NO V-13 Motown`s Walk The Line "Timmy" kommer bli pappa om allt går som planerat!
Han är en vacker 9årig hane - social, stabil kille med finfin kropp och vinklar. Pälsen är fantastisk och eftersom vi redan använt honom en gång - 2015 blev Tmmy pappa och vår SEVCH Drömfångaren Timida Doris mamma, till en hanvalp. Hans namn blev Drömfångaren Tappre David "Ejnar"  vi är mer än nöjda med honom. Han blev allt det vi ville - han ärvde det bästa från både mor och farsidan - en modig, stabil, nyfiken, kraftfulle kille med mycket energi. Lagom öppen med suverän päls.

Eftersom Ejnars mamma har samma pappa som Penny har så tror vi på att denna kull kommer bli minst lika bra - vi vet ju att dessa linjer passade bra tillsammans - så nu håller vi tummarna!


Kullen kommer definitivt passa dom som vill jobba med sin hund, det kan vara allt från att ni tycker det är roligt att gå mycket kurser o ge hunden utmaningar men även ni som ser fram emot en tävlingskompis ute på banorna kan se fram emot dessa individer.

Är ni intresserade av en valp kontakta oss på 0733-644148 el ulrika@skovdehundskola.se